Клімкін заявив, що затягування з безвізом - внутрішня проблема ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клімкін заявив, що затягування з безвізом - внутрішня проблема ЄС

Казна та Політика
830
Затягування з розглядом питання про надання Україні безвізового режиму є внутрішньою проблемою Євросоюзу, вважає міністр закордонних справ України Павло Клімкін.
“Те, що ми чули (24 листопада на саміті Україна – ЄС – ред) від Європейського союзу, це, звичайно ж, їхнє розуміння того, що зараз відбувається з узгодженням механізму реагування на міграційні ризики. Тобто це внутрішня проблема ЄС, що не пов’язана з нами”, – повідомив Клімкін.
У зв’язку з цим глава МЗС України заявив, що точна дата введення безвізового режиму залежить від Європарламенту і того, коли в ньому будуть досягнуті домовленості про механізми впливу на міграцію.
“Проблема в тому, буде Європарламент мати безпосередній вплив на припинення безвізового режиму чи це питання буде прийматися тільки країнами-членами (ЄС – ред). Як тільки це питання буде вирішене, відразу ж будемо мати відповідь і пряму дорогу до безвізового режиму” , – пояснив Клімкін, зазначивши, що може йтися про тижні, які знадобляться на вирішення цієї проблеми.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас