Данилюк сподівається на приватизацію ОПЗ і отримання 600 млн від ЄС до 2017 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данилюк сподівається на приватизацію ОПЗ і отримання 600 млн від ЄС до 2017

Казна та Політика
282
Міністр фінансів Олександр Данилюк сподівається на приватизацію найбільшого виробника аміаку і карбаміду Одеського припортового заводу (ОПЗ, Одеська область) і отримання 600 млн євро від Європейського Союзу до кінця поточного року.
Про це він повідомив в інтерв’ю журналу “Фокус”.
“Як міністрові мені важливо, щоб ми отримали ці гроші, які у нас закладені в бюджет поточного року. Інакше нам доведеться виходити на внутрішній ринок і заміщати їх за рахунок розміщення держоблігацій. Тим більше є недонадходження по приватизації. Але я все ще сподіваюся, що ми встигнемо продати ОПЗ в цьому році, так само як і отримати заплановані 600 млн євро від ЄС”, – сказав міністр.
Міністр також висловився щодо обговорення в суспільстві можливого підвищення інфляції через підвищення мінімальної зарплати до 3,2 тис. гривень.
“А на інфляції рішення уряду взагалі ніяк не позначиться: нові гроші друкувати не будуть, просто частину зарплат, які раніше видавали в конвертах, почнуть платити “вбілу”, грошову масу в обороті це не збільшить”, – підкреслив він.
Відносно висловлювань голови Державної фіскальної служби Романа Насірова про необхідність підвищення мінімальної зарплати до 5 тис. гривень Данилюк повідомив, що глава Фіскальної служби взагалі не уповноважений коментувати такі питання і повинен займатися адмініструванням податків і відповідати за виведення бізнесу з тіні.
Нагадаємо, Міністерство фінансів має намір вийти на зовнішні ринки позик в другій половині 2017 року.
Раніше заступник міністра фінансів Юрій Буца заявив про перенесення третього траншу макрофінансової допомоги від Європейського Союзу в розмірі 600 млн євро на початок 2017 року.
У липні 2015 року Європейська комісія виділила Україні 1-й транш макрофінансової допомоги в розмірі 600 млн євро.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас