У Північній Америці почав роботу перший припливний електрогенератор — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Північній Америці почав роботу перший припливний електрогенератор

Світ
1318
На узбережжі канадської Нової Шотландії почав роботу перший в Північній Америці припливний електрогенератор. Це друга спроба розробників запустити його – перший пристрій було зруйновано припливами рекордної сили в 2009 році.
Під відновлюваними джерелами енергії ми найчастіше розуміємо сонячну енергію, енергію вітру або гідроенергію, але рідко – енергію припливів, яка є частиною гідроенергії. І все тому, що вона ще перебуває на початковому етапі свого становлення і її технологічні можливості обмежені. Але в цьому місяці дослідники зробили великий крок вперед. На узбережжі Нової Шотландії почав роботу перший в Північній Америці припливний електрогенератор, пише Electrec.
Електрогенератор в Новій Шотландії створили OpenHydro і Emera. Він займає п’ять поверхів і важить тисячу тонн. У 2017 році буде запущена ще одна турбіна, загальна їх потужність складе 4 МВт. До кінця 2017 розробники планують збільшити цю цифру до 16 МВт. Вони запускають припливний генератор вдруге – перший експеримент був проведений в 2009 році, коли пристрій було зруйновано потужними приливами. Залив, в якому встановлений генератор, відомий найвищими в світі хвилями – до 17 метрів. Під час припливу в бухті опиняється до 115 млрд тонн води.
Станом на даний момент, єдиний в Північній Америці припливний електрогенератор є тільки демонстрацією і випробуванням нової технології, тому що його використання не є економічно доцільним. Вартість одного МВт*год, що виробляється за рахунок припливів, становить зараз приблизно $530. Якщо проект виявиться успішним, то до 2020 року, можливо, розробникам вдасться переглянути ці ціни, коли потужність пристрою становитиме, згідно із їхніми очікуваннями, 300 МВт.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас