Найщедріші країни світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найщедріші країни світу

Світ
1756
Консалтингова компанії Gallup провела дослідження і з’ясувала, що ті країни і культури, які готові допомагати іншим людям і витрачатися на благодійність, відрізняються впевненим зростанням економічних показників.
Для того, щоб розібратися в цьому феномені краще, представники компанії опитали 145 тис. осіб з 140 країн світу і спробували визначити, скільки респондентів готові безоплатно і беззастережно допомагати іншим людям. Виявилося, що з 7,4 млрд жителів Землі, 1,4 млрд готові відгукуватися на прохання про допомогу. Примітно, що ці люди живуть в певних країнах.
Бірма
Більшість жителів цієї країни в Південно-Східній Азії відповіли позитивно практично на всі запропоновані їм питання. Населення Бірми дотримується буддизму, який передбачає щедрість. Наприклад, жертвування їжі ченцям є звичайною традицією, якою ознаменовуються сімейні або громадські свята.
Крім того, в 2015 році Бірма була визнана найбільш дружньою країною в світі.
США
У цій країні дуже розвинені некомерційні та волонтерські організації, які займаються допомогою нужденним. Ступінь проникнення таких організацій в різних штатах різна, та у суспільстві активно пропагуються принципи благодійності, допомоги і підтримки. Ці традиції передаються з покоління в покоління.
Багато іммігрантів, що живуть в США, відзначають надзвичайну щедрість американців, їх доброту і готовність допомагати. Особливо, коли цього потребують все більше. Наприклад, під час трагічних подій 11 вересня 2001 року.
Австралія
Одним з основних принципів цієї країни є забезпечення всіх жителів рівними шансами на успіх і самореалізацію. Крім того, австралійці активно виступають за благодійності всередині свого суспільства і закликають інші держави брати з них приклад. Одним з центрів таких рухів в Австралії є Мельбурн.
Предметом особливої гордості австралійців є їхня прозора система благодійності, яка дозволяє використовувати всі отримані кошти за призначенням.
Нова Зеландія
Мешканці цієї невеликої острівної держави звикли до сільського життя і необхідності допомагати. Адже тоді, коли люди добре знають один одного, у них виникає почуття спільності і бажання сприяти або приходити на допомогу.
Цілком можливо, що з цих причин в країні дуже розвинена благодійність. Тут прийнято допомагати бездомним дітям або сиротам, безкоштовно віддавати їжу в ресторанах і піцеріях в кінці робочого дня і т. д.
Шрі-Ланка
Як і в Бірмі, Шрі-Ланці дуже розвинений буддизм, а, отже, і благодійність. Тут настільки звикли допомагати, що навіть придумали прислів’я про те, що будь-який подорожній, куди б він не йшов, завжди може звернутися за допомогою і отримає її.
За словами самих жителів Шрі-Ланки, вони добре відчувають свою національну приналежність і тому завжди готові прийти на підмогу.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас