Нацполіція Києва попереджає про фальшиві обмінні пункти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацполіція Києва попереджає про фальшиві обмінні пункти

Валюта
1660
Останнім часом в столиці почастішали випадки крадіжок великих сум валюти з використанням фальшивих обмінних пунктів. Про це повідомляється на офіційному сайті головного управління Національної поліції Києва.
“Зловмисники орендують офіс, оформляють його як пункт обміну валют, дають оголошення і чекають клієнта з великою сумою. Згодом зникають з грошима через інші двері – приміщення виявляється прохідним”, – наголошується в повідомленні.
Останнім гучним випадком стала крадіжка 200 тис. грн в “обмінному пункті” біля центрального залізничного вокзалу. Потерпілий розповів правоохоронцям, що оголошення про цю установу прочитав в мережі інтернет. По телефону домовився з менеджером про обмін великої суми і приїхав в певний час. Обмінним пунктом виявився звичайний кіоск на ринку. Працівник взяв у клієнта гроші, вийшов з купюрами в сусідню кімнату і більше не повернувся.
Потерпілий спробував відкрити двері до касира, які вже були закриті. Він вибив фанеру, відкрив шпінгалет, побіг далі і побачив сходи і дірку в стелі.
Продавці з сусідніх магазинчиків і дирекція ринку повідомили правоохоронцям, що нові тимчасові власники кіоску з’явилися тут лише 4-5 днів тому.
“Працівники карного розшуку столичної поліції попереджають, що це не перший подібний злочин. Шахраї використовують прохідні приміщення з двома входами з різних боків, роблять дірку в стелі, як у цьому випадку. Беруть їх в оренду на кілька тижнів – днів. Оформляють як пункт обміну валют, дають оголошення на сайті. Звичайно, зі знижками, і чекають клієнта з великою сумою грошей “, – повідомляє поліція.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас