За приватизацією гідроелектростанцій і ОПЗ стоїть черга, - Білоус — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За приватизацією гідроелектростанцій і ОПЗ стоїть черга, - Білоус

Казна та Політика
637
Аукціон з продажу українських гідроелектростанцій викликав конкуренцію інвесторів, діалог ведеться і щодо приватизації Одеського припортового заводу (ОПЗ). Про це повідомив керівник Фонду державного майна (ФДМ) України Ігор Білоус.
“У нас відбувся хороший аукціон з продажу Миколаївської гідроелектростанції – Мигейської. Фактично були рекордні показники – виставивши за 10 млн грн, змогли досягти ціни у 52,5 млн грн за цей об’єкт. Була велика конкуренція, 16 інвесторів боролися за нього. Ми виставляємо ще одну станцію, а на наступному тижні ще один такий конкурс”, – заявив Білоус в ефірі “5 каналу”.
За його словами проведення аукціону з приватизації ОПЗ заплановано на 14 грудня. При цьому потенційним учасникам потрібно подати необхідні документи до 6 грудня.
“Зараз діалог ведеться з 6-7 учасниками, деякі сидять в окопах, деякі останнє рішення приймають, деякі відмовляться – це не той процес, який ми можемо прогнозувати”, – додав глава ФДМ.
Крім того, Білоус торкнувся питання приватизації українських обленерго, відзначивши високу ступінь інтересу іноземних інвесторів.
“Після конференції, яку ми провели в кінці червня, у нас вишикувалася ціла черга інвесторів. 99% з них – іноземці. Не іноземці з Кіпру, а реальні іноземці, серйозні люди з підтримкою посольств і так далі”, – уточнив він.
Нагадаємо, сьогодні, 24 листопада, заплановано аукціон з продажу Костянтинівської гідроелектростанції з початковою ціною 13,8 млн грн. Для участі в конкурсі покупець мав сплатити 1,4 млн грн завдатку і подати заявку до 16 листопада.
За матеріалами:
5 канал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас