США і Китай домовилися про нові санкції проти КНДР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США і Китай домовилися про нові санкції проти КНДР

Світ
398
Сполучені Штати Америки, Китайська Народна Республіка домовилися про нові санкції проти Північної Кореї (КНДР) після того, як Пхеньян збурив світову спільноту черговими, п’ятими за рахунком ядерними випробуваннями.
Один з дипломатів у Раді Безпеки ООН повідомив, що Росія висунула низку заперечень проти проекту резолюції, але, швидше за все, не буде перешкоджати прийняттю документа в ході голосування, запланованого на наступному тижні.
За інформацією видання, новий пакет санкцій проти Північної Кореї націлений в першу чергу на обмеження експорту вугілля з КНДР в Китай, який є головним торговельним партнером Пхеньяну, в результаті чого Північна Корея позбудеться доходів у десятки мільйонів доларів.
За словами дипломатів, запланована резолюція Радбезу ООН закриє лазівки в санкційному пакеті, прийнятому в березні цього року. Цей пакет припускав експорт північнокорейського вугілля в тому разі, якщо доходи від поставок цієї сировини не використовуються для фінансування атомної або ракетної програми КНДР, проте експерти побоюються, що саме це і відбувається в Північній Кореї.
Новий пакет штрафних заходів також передбачає включення до санкційного списку цілого ряду північнокорейських чиновників і організацій, пов’язаних з атомною або ракетною програмою КНДР. Щодо них будуть введені заборони на відвідування будь-яких країн, майно цих осіб та організацій за кордоном буде заморожене.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас