"Альфа-груп" Фрідмана може отримати контроль над власником lifecell - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Альфа-груп" Фрідмана може отримати контроль над власником lifecell - ЗМІ

Фондовий ринок
1620
Російський мільярдер Михайло Фрідман може отримати контроль над турецьким мобільним оператором Turkcell, який повністю володіє українською lifecell.
Як повідомляється, інший акціонер компанії, турецька Cukurova Holdings, пропустила встановлений судом термін викупу 13,2% акцій оператора, стверджує Reuters з посиланням на джерела, близького до ситуації.
Тепер у “Альфа-груп” Фрідмана є можливість викупити частку Cukurova в Turcell, пише видання.
“Суперечка за лідера турецького телекомунікаційного ринку між російською “Альфа-груп” Фрідмана і засновником Turkcell, одним з найбагатших людей Туреччини Мехметом Емінем Карамехметом і його компанією Cukurova, триває майже десять років. Раніше вона заважала виплаті дивідендів і розвитку оператора”, – йдеться в повідомленні.
В кінці вересня 2016 лондонський суд постановив, що у Cukurova є 60 днів (починаючи з 19 вересня), щоб або викупити частку Фрідмана в Turkcell за 2,7 мільярда, або продати свою частку “Альфа-груп” за 2,8 мільярда дол..
“До п’ятниці (дедлайну суду) жодної заяви не було зроблено. Тепер, згідно з рішенням суду, можливість викупу перейшла до “Альфи”, – стверджує джерело.
Фрідману опосередковано вже належать 13,2% акцій Turkcell.
Компанія Карамехметова володіє 13,8% часткою в операторі. Ще один великий акціонер мобільної мережі – шведсько-фінаская телеком-група TeliaSonera – управляє 37% акцій Turkcell.
За твердженням джерела, згідно з рішенням лондонського суду, “Альфа” має право викупити частку Cukurova до 28 листопада.
“Якщо це станеться, російська група може отримати контроль над турецьким оператором. Тоді всі три найбільші українські мобільні оператори будуть контролюватися російськими акціонерами”, – пише видання.
“Київстар” належить холдингу VimpelCom, в якому найбільшим акціонером є все та ж “Альфа-груп”.
“Vodafone України” через голландську компанію Preludium B.V. належить російським “Мобільні ТелеСистеми”.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас