У китайців з'явилися плани на Чорнобильську зону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У китайців з'явилися плани на Чорнобильську зону

Казна та Політика
1447
Дві великі китайські компаній планують створити в Чорнобильській зоні відчуження сонячну електростанцію. Як повідомляє агентство ZN.ua з посиланням на Reuters, для реалізації проекту компанія GCL System Integration Technology (GCL-SI) має намір співпрацювати з китайським концерном China National Complete Engineering Corp (CCEC). Будівельні роботи планується почати вже в наступному році.
Як відзначають в компанії GCL-SI, реалізація проектів з розвитку “зеленої” і відновлюваної енергетики в постраждалій від радіації зоні може призвести до значних соціальних і економічних зрушень. Створення в Україні електростанції потужністю в 1 гігават, водночас, є частиною плану з міжнародної експансії компанії.
Нагадаємо, 14 листопада в Чорнобильській зоні відчуження почався процес насування в штатне положення арки нового безпечного конфайнмента, який захистить навколишнє середовище від радіоактивних відходів пошкодженого енергоблоку ЧАЕС.
Раніше глава громадської ради Державного агентства України з управління зоною відчуження, засновник Чорнобильського інституту досліджень і розвитку Віталій Дем’янюк заявляв, що Україна повинна забезпечити перспективу перетворення Чорнобильської зони відчуження на потужний центр розвитку енергетики, промисловості і науки.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас