Фонд держмайна продав непрацюючу Мігеївську ГЕС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд держмайна продав непрацюючу Мігеївську ГЕС

Фондовий ринок
872
Фонд державного майна України (ФДМУ) на аукціоні продав компанії “Емза” непрацюючу Мігеївську гідроелектростанцію за 52,5 мільйона гривень, що майже в п’ять разів вище початкової ціни.
 Про це на брифінгу повідомив глава ФДМУ Ігор Білоус.
 “Ми очікуємо незабаром підписати договір купівлі-продажу з переможцем і сподіваємося на співпрацю з ним в подальших конкурсах… Як бачимо, низька стартова ціна не завадила отримати хороший результат”, – сказав глава фонду, додавши, що “Емза” вже працює з чотирма ГЕС по всій Україні. Присутній на брифінгу заступник глави ФДМУ Андрій Гайдуцький повідомив, що в торгах брали участь 16 інвесторів, які активно торгувалися. “Перед початком торгів були відкриті пропозиції всіх учасників.
Один з них запропонував ціну в 15 мільйонів гривень і з цієї ціни почалися торги. Після цього було 25 кроків підвищення ціни”, – зазначив він. За його словами, заявлена кількість учасників в аукціоні є рекордом для ФДМУ, що є показником відсутності адресної приватизації.
Покупець повинен буде відновити роботу Мігеївської ГЕС і протягом 5 років зберігати профіль її діяльності по виробленню електроенергії. Гайдуцький також зазначив, що в запланованому на 24 листопада конкурсі з продажу Костянтинівської ГЕС також заявлено 16 учасників.
Як повідомлялося, Фонд держмайна запланував на 22 і 24 листопада аукціони з продажу Мігеївської (на даний момент не працює) та Костянтинівської гідроелектростанцій з початковою ціною 10,9 мільйона гривень і 13,8 мільйона гривень відповідно. Для участі в конкурсі з купівлі Мігеївської ГЕС покупець мав сплатити завдаток у розмірі 1,1 мільйона гривень і подати заявку до 14 листопада, для участі в аукціоні з придбання Костянтинівської ГЕС – сплатити 1,4 мільйона гривень завдатку і подати заявку до 16 листопада.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас