Кононенко вважає, що заочний вирок Янукович отримає в найближчі півроку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кононенко вважає, що заочний вирок Янукович отримає в найближчі півроку

Казна та Політика
1050
Заочний вирок екс-президенту України Віктору Януковичу відкриє перспективи його засудження в Гаазькому трибуналі. Про це розповів перший заступник голови фракції БПП Ігор Кононенко.
За його словами, засудження Януковича в Україні відбудеться в найближчі півроку, що дасть істотний імпульс і для Міжнародного суду.
“На мій погляд, дуже важка справа. Бо ті, кого звинувачують, і більшість свідків зникли з країни і знищили всі докази. На мій погляд, після того, як генпрокурором став Юрій Луценко, є реальний рух в цьому напрямку, є реальний рух з точки зору доказів і заочного засудження Януковича і його оточення. Я впевнений, що це станеться в найближчі півроку, і якщо буде заочне засудження в нашій країні, то у нас є всі перспективи, щоб домогтися засудження і в Гаазі. На практиці, якщо не буде засудження і вироку у нас в країні, чекати швидкого руху і позитивного висновку в Гаазі не доводиться”, – сказав Кононенко.
Нардеп також зазначив, що генеральний прокурор отримав хорошу допомогу в справі Януковича у вигляді проголосованого в парламенті закону про заочне засудження.
Говорячи про можливість проведення відеодопиту Януковича, він заявив: “Я не впевнений, що допит у відео допоможе. Хоча сам факт допиту процесуально дуже важливий, незважаючи на те, які відповіді будуть даватися”.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас