Україна візьме участь у розробці стандарту 5G — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна візьме участь у розробці стандарту 5G

Казна та Політика
744
Поки робочі групи в Європейському Союзі обговорюють новий стандарт зв’язку п’ятого покоління, вивчають і проводять випробування на різних частотах, Україна також вирішила не стояти осторонь. Як повідомив глава Нацкомісії з регулювання зв’язку Олександр Животовський, український регулятор веде переговори про участь у процесі.
«Йде діалог. Ми намагаємося знайти своє місце в цьому процесі. У Європі знають, що ми маємо потужний ІТ-потенціал. Можемо залучати наших програмістів до розробки софту для 5G», — написав Животовський.
Він також стверджує, що у співпраці з виробниками телекомунікаційного обладнання, зокрема Ericsson або Huawei, в Україні можуть створити тестові майданчики. Певні кроки в цьому процесі будуть зроблені протягом декількох місяців».
НКРЗ вже веде переговори з одним з операторів, щоб Євросоюз включив Україну до переліку країн, де буде проводитися тестування.
Активність у цьому напрямку Животовський пояснює бажанням уникнути повторення ситуації з впровадженням 3G і 4G. «У нас на цих проблем на державному рівні ніхто не фокусувався. В результаті маємо ситуацію, коли всі радіочастоти для четвертого покоління в нашій країні зайняті і накопичені проблеми — в основному це концентрація і фрагментація. Так не повинно бути. […] Якщо не мислити хоча б на п’ять років вперед, то у нас може повторитися гіркий досвід впровадження 3G. Україна в цьому питанні відстала мінімум на 10 років», — стверджує глава Нацкомісії.
Нагадаємо, раніше за те, щоб «перестрибнути» впровадження четвертого покоління і зайнятися відразу 5G, висловлювався заступник глави Адміністрації президента Дмитро Шимків. Але потім він змінив свою точку зору і заговорив про необхідність розгортання LTE, тендер на частоти для якого має відбутися в кінці 2017 року.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас