Стало відомо, скільки Apple зберігає журнали дзвінків користувачів на своїх серверах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, скільки Apple зберігає журнали дзвінків користувачів на своїх серверах

Фондовий ринок
1115
Люди, які використовують один Apple ID в рамках сім’ї, могли помітити, що між усіма пристроями здійснюється синхронізація журналу дзвінків. The Intercept і Forbes з’ясували, що Apple зберігає ці журнали на своїх серверах аж до чотирьох місяців, і правоохоронні органи можуть цим скористатися.
Компанія використовує iCloud для синхронізації дзвінків між усіма пристроями, прив’язаними до одного і того ж аккаунту. Пристрій починає завантажувати журнал в свою пам’ять відразу ж після активації. Навіть якщо відключити всі функції на кшталт календаря і контактів і залишити включеним тільки iCloud, історія дзвінків все одно буде синхронізуватися. При цьому на iOS 10 в журналі дзвінків опиняються і виклики з месенджерів на зразок Viber, WhatsApp і Skype. Дзвінки можна видаляти вручну – тоді вони будуть зникати з серверів iCloud і, відповідно, зі всіх пристроїв.
Це навряд чи можна назвати проблемою, оскільки доступ до ключів шифрування є тільки у Apple. Однак ФБР може запросити у компанії доступ до даних користувачів, і Apple може підкоритися. Компанія планує зробити iCloud більш захищеним, передавши ключі шифрування в руки користувачів, проте поки ця можливість не готова до використання.
Також варто пам’ятати, що при активації резервної копії iCloud телефон відправляє на сервери Apple буквально все – текстові повідомлення, історію дзвінків, записки і так далі. Якщо врахувати, що резервними копіями люди користуються досить часто, можна припустити, що дуже багато хто вже давно почав добровільно передавати компанії свої дані.
Представник Apple з цього приводу зробив наступну заяву: «Ми пропонуємо синхронізацію історії дзвінків як зручність для наших клієнтів, що дозволяє їм бачити дзвінки з будь-яких їхніх пристроїв. Apple глибоко віддана захисту наших призначених для користувача даних.
Тому ми даємо своїм клієнтам можливість підтримувати конфіденційність своїх даних. Дані на пристрої зашифровані призначеним для користувача захисним кодом, а для доступу до даних iCloud, включаючи резервні копії, потрібні Apple ID і пароль користувача. Apple рекомендує всім клієнтам вибирати надійні паролі і використовувати двофакторну аутентифікацію».
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас