Південна Корея відмовилася надати Google картографічні дані — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Південна Корея відмовилася надати Google картографічні дані

Світ
869
Влада Південної Кореї відмовила Google в її останньому запиті на надання доступу до використання картографічних даних за межами країни, пославшись на пов’язані з Північною Кореєю питання безпеки.
Google заявила, що їй необхідно використовувати ці дані на серверах по всьому світу для того, щоб могли нормально функціонувати сервіси, що дозволяють користувачам отримувати вказівки по пішохідному та дорожньому руху в Південній Кореї.
«Ми розчаровані цим рішенням», – заявив представник Google Тай Мідоус (Taj Meadows), додавши, що компанія сподівається і далі забезпечувати жителів Південної Кореї повним набором сервісів Google Maps. Південна Корея, що так і не уклала мирний договір з Північною Кореєю після війни 1950-1953 років, вважає, що якби вона дозволила запитуваним Google даним опинитися за межами країни, то могло б бути розкрито місце розташування військових об’єктів та інших схожих місць.
Раніше південнокорейська влада заявляла, що вона все ж таки могла б надати компанії доступ до цих даних, якби Google видалила зображення режимних об’єктів зі своїх супутникових сервісів. Проте каліфорнійська компанія залишилася незадоволена такими умовами, заявивши, що всі ці зображення вже і так доступні для вільного придбання. Міністерство землі, транспорту та морських справ Південної Кореї пообіцяло переглянути своє рішення, якщо Google перегляне своє.
Варто також відзначити, що зараз Google знаходиться під пильною увагою південнокорейської влади. Зокрема, антимонопольний регулятор з’ясовує, чи обмежують конкуренцію на ринку угоди американської компанії з південнокорейськими виробниками смартфонів на базі Android.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас