Українцям пообіцяли пенсію понад 2000 гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям пообіцяли пенсію понад 2000 гривень

Особисті фінанси
9826
У 2017 році середній розмір пенсійних виплат в Україні складе 2001 гривню.
Про це написала член громадської ради при Пенсійному фонді Маріанна Онуфрик.
“Справа в тому, що згідно з Конституцією України, пенсія повинна забезпечувати рівень життя не нижче прожиткового мінімуму. Тому, разом з його підвищенням автоматично перераховуються пенсії, а тому зростає їх середній розмір. Зокрема, вона буде на 270 грн вищою, ніж в 2016 році (зараз середня пенсія становить орієнтовно 1730 гривень)”, — пояснила вона.
Онуфрик підкреслила, що згадана нею сума — це цифра, яка цілком закономірно випливає з підрахунків Пенсійного фонду, які базуються на показниках проекту Державного бюджету 2017 року, демографічному складі населення та чинному законодавстві.
Експерт додала, що в Україні є всі можливості для підвищення виплат пенсіонерам. Більше того, у внесеному до другого читання законопроекті про Держбюджет-2017 на це навіть передбачені витрати.
Крім того, вона нагадала, що Кабінет міністрів анонсував найближчим часом осучаснення пенсій.
“За умови ухвалення цієї ініціативи, витрати на пенсійне забезпечення будуть ще вищими. Відповідно, середньостатистична пенсія в Україні буде вищою, ніж у 2001 гривня”, — вважає експерт.
В цілому, на думку Онуфрик, 2001 грн — це мінімум, який в середньому можуть отримувати українські пенсіонери, і з часом розмір виплат буде ставати ще більшим.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас