У Мінфіні пояснили, що потрібно для докапіталізації держбанків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінфіні пояснили, що потрібно для докапіталізації держбанків

Фондовий ринок
656
Необхідність докапіталізації державних банків буде встановлена після оцінки розміру кредитних ризиків у відповідності з нещодавно прийнятою Національним банком України постановою №351 Про затвердження положення про визначення банками розміру кредитного ризику за активними банківськими операціями.
Про це повідомив заступник міністра фінансів Юрій Буца.
“Зараз триває процес оцінки необхідності в збільшенні банками резервів у відповідність з постановою НБУ №351. Відповідно, базуючись на його результатах, можливо, буде потрібно докапіталізація держбанків. Але про це поки рано говорити, система оцінки поки діє в тестовому режимі”, – сказав він.
Заступник міністра нагадав, що план капіталізації держбанків, який був встановлений на цей рік, виконано.
Нагадаємо, що НБУ в кінці червня 2016 року оприлюднив постанову про порядок визначення банками розміру кредитного ризику за активними банківськими операціями. За даними центробанку, мета нового положення – забезпечити повну та своєчасну оцінку банками величини кредитного ризику, що сприятиме коректному розрахунку їх капіталу і, в кінцевому підсумку, посилить фінансову стійкість банківського сектору.
Постанова вводить вдосконалені підходи до оцінки очікуваних втрат від кредитного ризику і ґрунтується на Базельськіх принципах банківського нагляду: для розрахунку величини очікуваних збитків передбачено застосування формули, яка використовує ймовірність дефолту боржника (PD – probability of default), рівень втрат у разі дефолту (LGD – loss given default) та борг по активу (EAD – exposure at default).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас