Скільки українці шукають роботу - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки українці шукають роботу - експерт

Особисті фінанси
2217
Офісні працівники знаходять нову роботу в середньому за 2-3 місяці. У попередні два роки нове місце роботи шукали не менше півроку. Про це в коментарі Gazeta.ua розповіла Катерина Мащенко, керівник експертно-аналітичного центру порталу Head Hunter.
За даними опитування порталу Head Hunter, в 68% випадків тривалість пошуку тепер не перевищує 6 місяців. Кількість вакансій з початку року зросла більш ніж на чверть. Конкуренція на ринку праці знизилася.
Одному з десяти офісних працівників вдається знайти роботу менш ніж за місяць. Кожен четвертий влаштовується на нове місце за 1-2 місяці. Кожен п’ятий – за 3-4 місяці. 20% опитаних зізналися, що відвідували співбесіди від півроку до року, а 12% знайшли роботу через рік.
“Тим, хто довго шукає роботу, варто спробувати себе в іншій професії. Можливо, там менша конкуренція за робоче місце. Зараз роботодавці приділяють увагу умінням і навичкам, готовності до перекваліфікації та навчання, а не диплому. Цим треба користуватися”, – радить Катерина Мащенко.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас