В Онтаріо проведуть експеримент з безумовним основним доходом (БОД) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Онтаріо проведуть експеримент з безумовним основним доходом (БОД)

Технології&Авто
817
Канадська провінція готує експериментальний проект, в рамках якого в 2017 році кожен житель отримуватиме $1320 на місяць. Уряд розглядає БОД як альтернативу системі соціальних виплат і подушку безпеки для громадян, які живуть за межею бідності.
Уряд Онтаріо з ініціативи колишнього сенатора, а нині спеціального радника Х’ю Сігала, в найближчі два місяці проведе ряд публічних слухань, на яких обговорить введення БОД. Безумовні виплати зможуть замінити соціальну допомогу, яка надається громадянам провінції віком від 18 до 65 років.
Щомісяця жителі Онтаріо отримуватимуть по $1320. Люди з обмеженими можливостями додатково зможуть розраховувати на $500 на місяць. Влада планує ввести систему в трьох регіонах Онтаріо – на півночі, на півдні і в середовищі корінного населення провінції. В першу чергу будуть відібрані райони з високим рівнем бідності.
На думку Сігала, експеримент дозволить зрозуміти, чи може БОД стати вирішенням соціальних проблем. Також організаторів цікавить скорочення економічної маргіналізації, зниження бідності і скорочення бюджетних витрат на охорону здоров’я в результаті введення нової системи виплат. Однак, як вважає Сігал, безумовний основний дохід позбавляє «симптомів» бідності, але не допомагає людям раз і назавжди подолати злидні.
За даними UNICEF, кожна п’ята дитина в Канаді живе за межею бідності. При цьому, як показало недавнє опитування, дві третини канадців підтримують ідею безумовного основного доходу – щомісячних фіксованих виплат, що надаються державою. Гарантовані виплати стануть свого роду подушкою безпеки для всіх громадян, незалежно від наявності у них роботи.
Проект стартує навесні 2017 року, повідомляє Independent. Експериментальні програми по введенню безумовного основного доходу також готують в Фінляндії, Голландії, США і Кенії. Прихильниками БОД виступають багато вчених і підприємців, в тому числі, економісти Адер Тернер і Бьорн Валрус, а також глава Tesla і SpaceX Ілон Маск.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас