Безпілотник Hyundai Ioniq оснащений непомітним лідаром — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безпілотник Hyundai Ioniq оснащений непомітним лідаром

Технології&Авто
619
На автошоу, що проходить в Лос-Анджелесі, компанія Hyundai представила повністю автономну версію електромобіля Ioniq.
Метою інженерів Hyundai було створення максимально простої системи автопілотування, і домоглися вони цього завдяки використанню спрямованого вперед радара, який помічає найменшу зміну напрямку руху, трьох камер, які оцінюють відстань до пішоходів, дорожні розмітки і сигнали світлофорів, GPS-антени, яка визначає точне положення кожного автомобіля.
Уникати зіткнень і встановлювати абсолютне положення сусідніх машин в просторі безпілотнику Ioniq допомагає система лідарів. По суті, це означає, що машина може бачити в 3D в режимі реального часу. Це вигідно відрізняє її від інших технологій, які використовують систему виявлення контрастів, що розпізнає контури і кольорові елементи.
Лідарна система ховається під переднім бампером, а не на даху, тому Hyundai Ioniq зовні виглядає як звичайний автомобіль, а не студентський проект, говориться в прес-релізі компанії.
Крім того, Hyundai Motor розробила власну ОС, яка вимагає менше обчислювальних потужностей, а отже, допоможе скоротити вартість виробництва.
У 2016 році компанія отримала ліцензію на випробування безпілотних автомобілів в міських умовах. На Всесвітній виставці споживчої електроніки (CES) в січні компанія планує показати в дії дві автономні моделі, яким випаде можливість продемонструвати свої навички їзди по нерівних дорогах, де грають діти і бігають собаки без повідків.
На тій же виставці CES 2017 довгоочікуваний таємничий безпілотник обіцяла показати і компанія Faraday Future, який називають не інакше як конкурентом Tesla.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас