Рада створила дорожній фонд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада створила дорожній фонд

Казна та Політика
841
Верховна Рада створила Державний дорожній фонд в складі спеціального фонду державного бюджету для фінансування дорожнього господарства.
За прийняття відповідного законопроекту №4014а в другому читанні і в цілому проголосували 248 депутатів при мінімально необхідних 226.
Одночасно з проектом №4014а підготовлено окремий проект №4015а “Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо удосконалення механізму фінансування дорожньої галузі”.
За прийняття законопроекту №4015а в другому читанні і в цілому проголосували 235 депутатів при мінімально необхідних 226.
Згідно з ним, перелік об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення із зазначенням обсягів бюджетних коштів для фінансового забезпечення таких об’єктів затверджується Кабінетом Міністрів за погодженням з комітетом Ради з питань бюджету.
Законопроект забезпечує фінансування робіт з будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автодоріг загального користування відповідно до науково обґрунтованих потреб шляхом виділення джерел фінансування дорожнього господарства в окремий Державний дорожній фонд в складі спецфонду держбюджету, а також створення додаткових джерел фінансування дорожнього господарства.
Також в фінансування цього фонду входять кошти спецфонду держбюджету, отримані шляхом залучення державою або під державні гарантії кредитів від банків, іноземних держав та міжнародних фінансових організацій на розвиток мережі і утримання автомобільних доріг загального користування; кошти від плати за проїзд по платним автомобільним дорогам загального користування державного значення та інші надходження, передбачені держбюджетом.
Законопроект також враховує перспективну передачу автомобільних доріг загального користування місцевого значення в управління Ради міністрів Криму, обласних та Севастопольської міської державних адміністрацій та передбачає відповідну субвенцію на фінансування будівництва, реконструкції, ремонту та утримання таких автомобільних доріг.
Фінансування Дорожнього спецфонду формується з акцизного податку: з вироблених в Україні і ввезених на її митну територію підакцизних нафтопродуктів і транспортних засобів; ввізного мита на нафтопродукти і транспортні засоби та шини до них; плати за проїзд автомобільними дорогами транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів, вагові або габаритні параметри яких перевищують нормативні; концесійних платежів за передачу автомобільних доріг загального користування державного значення в концесію.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас