Екс-заступник голови НБУ: Нацбанк імітує курс гривні і послаблює її — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-заступник голови НБУ: Нацбанк імітує курс гривні і послаблює її

Валюта
7315
На те, що сьогодні відбувається з курсом гривні, вплинуло кілька факторів, головні з яких – політика Нацбанку і акції протесту.
Про це заявив екс-заступник голови НБУ Олександр Савченко.
“На мою думку, два фактори впливають на курс. Перший – це політика Нацбанку. Протягом останніх двох місяців Нацбанк скуповував валюту, коли банк купує валюту, він імітує курс гривні і послаблює її, це перший фактор. Другий фактор – це протестні акції, які відбувалися, справжні і проплачені. Але факт залишається фактом, вони викликали незначне падіння гривні”, – заявив він.
На його думку, якщо вірити прогнозам експертів, то ціни на зерно і на іншу продукцію, яку Україна експортує, будуть зростати.
“Це метали, сільське господарство, на нафту будуть стабільні, на газ – падати. Це означає хорошу кон’юнктуру, і за ідеєю, курс гривні має посилюватися. Але з іншого боку, ми маємо досить слабку монетарну політику Нацбанку і поки невиразну політику Кабміну. Кабмін і Нацбанк будуть вирішувати, з яким курсом увійдемо в наступний рік, мій прогноз – близько 26 грн. У наступному році, щоб виконати бюджет, гривня має трохи девальвувати десь до 27-28 гривень. Нічого катастрофічного поки не передбачається, але все в руках уряду і Нацбанку”, – додав він.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас