Космічні платежі в Києві перерахують — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Космічні платежі в Києві перерахують

Особисті фінанси
6067
Сьогодні на брифінгу заступник голови КМДА Петро Пантелеєв і комерційний директор ПАТ “Київенерго” Євген Бушма пояснювали, як розрахувати вартість опалення і як економити на платежах
За словами заступника градоначальника, в Києві діє дві системи нарахувань – для будівель з будинковими теплолічильників і без них.
Жителі столичних будинків, в яких встановлені будинкові лічильники, оплачують фактично використовуються обсяги тепла за показаннями будинкового приладу обліку.
“Показання обсягу споживаного тепла діляться на опалювальну площу”, – говорить Пантелеєв.
У тих же будинках, де лічильники не встановлені, квитанції за тепло сформовані за нормативом з урахуванням температури повітря на вулиці і кількості діб надання послуги. Щоб розрахувати суму оплати в даному випадку, необхідно площа помножити на тариф і помножити на коефіцієнт, який включає в себе середньомісячну температуру і кількість оплачуваних днів.
За словами комерційного директора “Київенерго” Євгена Бушми, в нові платіжки вже почали вписувати дані про кількість витрачених гігакалорій, площі будинку і навіть вказують в який день були зняті показання.
“Коефіцієнт дійсно складно вирахувати пересічному громадянину. Його методика розроблялася Кабміном, а не нами, але математична схема його розрахунку є на сайті Київенерго”, – говорить він.
На думку директора Київенерго, коефіцієнт все ж зручний тим, що дозволить в більш теплі місяці платити за опалення менше, ніж якби був один тариф на теплу погоду і на холодну.
“Чим тепліше на вулиці, тим менше газу ми спалюємо, відповідно ви платите менше. Ну а якщо будуть холодні місяці, то доведеться платити більше. 80% тарифу становить вартість газу”, – сказав Бушма.
Він пояснив “астрономічні” суми в платіжках киян за частину жовтня тим, що в порівнянні з минулим роком тариф піднявся в 2 рази. Плюс додався коефіцієнт.
За його словами, всі чутки про збої в комп’ютерних системах і помилки в нарахуванні малоймовірні, а перевіряти дані будуть лише по домівках, в яких не встигли перевірити показання лічильників і розрахували їх як за будинки без будинкових приладів приладів обліку.
“Приблизно 650 таких будинків – перерахуємо платіжки після установки лічильників”, – сказав він.
“Однак, є близько 700 будинків, в які лічильники встановити технічно неможливо”, – розповідає заступник голови КМДА Пантелеєв.
Київенерго очікує можливий спад надходження платежів. «Думаю за опалення заплатить не більше 80% киян», – говорить директор Київенерго.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас