Група DCH Ярославського підтвердила намір купити ОПЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Група DCH Ярославського підтвердила намір купити ОПЗ

Казна та Політика
656
Група DCH підтвердила, що до планів Олександра Ярославського входить купівля ПАТ “Одеський припортовий завод” (ОПЗ), повідомили у прес-службі групи.
“Згідно з встановленою процедурою ми повідомили емітенту про наш намір придбати цей актив шляхом подачі оголошення у “Відомостях НКЦПФР”. Компанія Glenshee Holdings Ltd є однією з юридичних осіб DCH. Нині ми на етапі оцінки економічних і правових особливостей можливої угоди з придбання ОПЗ”, – відповіли в DCH на запит агентства.
Згідно з повідомленням в бюлетені Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, опублікованому 14 листопада, Glenshee Holdings має намір придбати 99,567% статутного капіталу ОПЗ, запропонованих до продажу Фондом держмайна України.
Умови продажу відповідного пакета акцій оприлюднено ФДМ на сайті (http://www.privatization.gov.ua/sale-obj/161). Згідно з ним, ОПЗ буде проданий з аукціону на основі принципу відкритості пропозиції ціни потенційними покупцями. Період подання документів на конкурс компаніями, охочими придбати актив, який триватиме до 6 грудня, проведення аукціону призначено на 14 грудня 2016 року.
Як повідомлялося, Glenshee Holdings Ltd в системі розкриття інформації НКЦПФР станом на перший квартал 2011 року була зазначена як власник 92,9243% акцій ПРАТ “Українська металургійна компанія”, якій належало 18,5834% акцій УкрСибБанку (Харків). Нацбанк на початок липня 2010 року вказував опосередкованим власником цього пакета як Glenshee Holdings Ltd, так і засновника цього банку О. Ярославського, свого часу продав контроль у банку французького BNP Paribas.
На ОПЗ також претендує ПРАТ “Укрнафтобуріння”, в якій станом на серпень 2016 року мали інтерес бізнесмен Ігор Коломойський і народний депутат Віталій Хомутинник.
ОПЗ, що перебуває у держвласності, випускає хімічну продукцію, займається перевалкою аміаку на морський транспорт. В Україні це єдиний портовий об’єкт, здатний здійснювати перевалювання аміаку, з щорічними потужностями 4 млн тонн; також потужності для перевалки карбаміду – 3,6 млн тонн і метанолу – 1 млн тонн. Підприємство в 2015 році отримало чистий прибуток 211 млн грн проти чистого збитку 270 млн грн попереднього року, чистий дохід зріс у 2,1 раза – до 11,195 млрд грн.
Початкова ціна продажу ОПЗ на призначеному на грудень цього року конкурсі становить 5,16 млрд грн, крок торгів – 150 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас