У Києві побудують новий сміттєспалювальний завод — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві побудують новий сміттєспалювальний завод

Світ
1240
Київське інвестиційне агентство (КІА) веде переговори з двома міжнародними організаціями щодо будівництва нового сміттєспалювального заводу. Про це повідомив гендиректор КІА Олег Містюк.
Вартість такого проекту складе майже півмільярда доларів. Потужності нового заводу дозволять переробляти половину сміття, яке виробляє столиця.
При цьому підприємство хочуть винести за межі міста. “Ведемо переговори з двома містами-сателітами, щоб будувати на їхній території. Можливо, місце знайдеться в межах створюваних зараз індустріальних парків”, – зазначив Містюк.
При цьому він зазначив, що серед потенційних підрядників фігурує два консорціуму, які вважаються лідерами на цьому ринку.
“Географічно це діаметрально протилежні країни щодо України. Ми сподіваємося, що допоможемо інвестору заручитися мало не п’ятдесятилітнім фінансуванням, тому що зробити чисто комерційним проектом сміттєспалювальний завод не можна, адже у нас тариф маленький. Вихід – частково підключити державні гроші. Найголовніше, щоб технологія була найновіша, щадна для навколишнього середовища”, – вважає Містюк.
Містюк вважає, що протести проти будівництва сміттєпереробного заводу з боку жителів міст-супутників, де він теоретично може розміститися, малоймовірні.
“Адже йдеться про сучасні технології і нові робочі місця. Плюс, пропонований нами формат переробки дає електроенергію, а заміна газу і вугілля на більш дешеве тепло може знизити тарифи в цих містах, а заодно вирішить питання утилізації сміття”, – уточнив він.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас