На купівлю ГЕС, ОПЗ і УБРР є заявки і зацікавлені особи – Фонд держмайна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На купівлю ГЕС, ОПЗ і УБРР є заявки і зацікавлені особи – Фонд держмайна

Фондовий ринок
273
Фонд державного майна (ФДМ) повідомляє про високий інтерес інвесторів до приватизації гідроелектростанцій на Південному Бузі та наявності потенційних покупців Українського банку реконструкції і розвитку (УБРР) та Одеського припортового заводу (ОПЗ).
“Ми вже маємо більше 10 заявок на кожну ГЕС, причому більшість інтересантів – іноземці. Є зацікавлені в покупці УБРР і ОПЗ”, – повідомив глава ФДМ Ігор Білоус.
При цьому він зазначив, що на відміну від самих заявників Фонд не має права розголошувати назви компаній, країни їх походження та кількість, а також коментувати чиїсь заяви.
Білоус наголосив, що ФДМ готує прозорі та відкриті конкурси і чекає всіх претендентів, а остаточний список учасників визначать конкурсні комісії.
“Адресна приватизація давно пішла в небуття. Ми ставимо всіх в однакові умови, відповідно до законодавства. Тому для нас чим більше заявників – тим краще. Конкуренція дає шанс зробити більше кроків і істотно збільшити стартові ціни”, – вказав глава Фонду.
Нагадаємо, що ФДМУ призначив на 22 і 24 листопада конкурси з відкритістю пропонування ціни за принципом аукціону з продажу цілісних майнових комплексів (ЦМК) Костянтинівської та Мигейской гідроелектростанцій (ГЕС), розташованих на річці Південний Буг, за стартовою ціною відповідно 13,761 млн грн і 10,863 млн грн. Кінцевий термін прийому заяв на них – відповідно 14 і 16 листопада.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас