Стали відомі останні вкладення Баффета і Сороса — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стали відомі останні вкладення Баффета і Сороса

Світ
4089
Інвестиційна компанія американського мільярдера Уоррена Баффета Berkshire Hathaway вклала кошти в акції трьох великих американських авіаперевізників у третьому кварталі 2016 року, різко скоротивши при цьому частку в Wal-Mart Stores Inc., повідомляється в матеріалах, направлених компанією в Комісію з цінних паперів і бірж США (SEC).
Berkshire зменшила частку в Wal-Mart приблизно на 70%, зберігши за собою 13 млн акцій рітейлера.
За даними на 30 вересня, інвесткомпанія володіла 21,8 млн акцій American Airlines Group Inc. вартістю $800 млн, а також пакетами акцій Delta Air Lines Inc. і United Continental Holdings Inc. ─ кожен вартістю менше $500 млн.
У.Баффет заявив в інтерв’ю CNBC, що вже після 30 вересня Berkshire також придбала частку в авіакомпанії Southwest Airlines Co.
Настрій інвесторів щодо американських авіакомпаній дещо покращився за останній час, оскільки представники сектору дали зрозуміти, що тривале падіння вартості авіаперевезень, яке негативно позначається на фінпоказниках, ослабне в наступному році, пише The Wall Street Journal.
Індекс Dow Jones U.S. Airlines з початку поточного року піднявся на 0,7%, незважаючи на зниження в першому півріччі.
Berkshire володіє і іншими активами, пов’язаними з авіацією, включаючи компанії NetJets Inc. і FlightSafety International Inc. Раніше в цьому році інвесткомпанія купила виробника устаткування для аерокосмічної галузі Precision Castparts Corp. за $32,7 млрд, що стало її найбільшим придбанням.
У.Баффет протягом кількох десятиліть уникав інвестицій в акції авіакомпаній через негативний досвід у цій сфері. У 1989 році він придбав привілейовані акції USAir Group Inc. за $358 млн, які в наступні роки істотно здешевшали.
«Я увійшов у цей бізнес майже в той момент, коли в ньому почалися серйозні проблеми», ─ писав У. Баффет в 1990 році в зверненні до акціонерів.
Інвестор продав акції USAir в 1998 році, зафіксувавши великий прибуток, однак не раз заявляв, що шкодує про цю інвестицію.
«Найгірший вид бізнесу ─ це той, який швидко зростає, вимагає істотних вкладень капіталу і при цьому приносить великий прибуток. Це стосується авіакомпаній», ─ заявляв У.Баффет.
Можливо, інвестиції в авіакомпанії були зроблені одним із заступників У.Баффета – Тоддом Комбсом або Тедом Вешлером, зазначає Томас Руссо з Gardner Russo & Gardner, пише WSJ.
Тим часом інший відомий мільярдер – Джордж Сорос, який не раз попереджав про наближення фінансової кризи, в центрі якої буде Китай, вклав кошти в найбільший ETF, орієнтований на інвестиції в КНР, в минулому кварталі.
Крім того, Дж.Сорос відкрив велику позицію в ETF, орієнтованому на emerging markets.
Так, інвестор придбав 633,059 тис. акцій iShares China Large-Cap і понад 2,4 млн акцій iShares MSCI Emerging Markets ETF.
Крім цього, Дж.Сорос купив 1,8 млн акцій Barrick Gold, найбільшої золотодобувної компанії світу, закривши при цьому позицію в забезпеченому золотом ETF, створеному World Gold Council (WGC).
У минулому кварталі Soros Fund Management LLC також зробив великі інвестиції в енергетичний сектор, зокрема, придбав акції бразильської Petroleo Brasileiro.
Крім цього, на 30 вересня, інвесткомпанія Дж.Сороса володіла опціонами на покупку акцій Anheuser-Busch InBev, CVS Health, Humana, а також мексиканського виробника будматеріалів Cemex SAB.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас