У ЦБ Росії вважають, що особливих зрушень в економіці країни не буде до 2019 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ЦБ Росії вважають, що особливих зрушень в економіці країни не буде до 2019 року

Світ
300
Відновлення економіки Росії в найближчі три роки буде вкрай повільним, а структурні реформи – непомітними з точки зору результату, попередила Держдуму глава ЦБ Ельвіра Набіулліна.
Єдине відносно нове якісне судження, яке дозволила собі глава ЦБ, – припущення про те, що структурні реформи “в найближчі три роки”, тобто до 2019 року, що не будуть зовні помітні і високоінтенсивні. “Ми не чекаємо поки що істотної перебудови економіки та збільшення її потенціалу.
Справа в тому, що збільшення потенціалу зростання економіки може бути тільки за рахунок структурних заходів, а ефект від цих заходів розтягнутий в часі і накопичується роками, він не з’являється відразу, і ми це розуміємо і повинні це закладати в своїх прогнозах”, – сказала глава ЦБ. Потенціал річного зростання ВВП до 2019 року Банк Росії оцінює в базовому сценарії при незмінно низькому рівні нафтових цін ($40 за барель) в 2%.
“Про що свідчать тренди” і огляд ліквідності банківського сектора і фінансових ринків – дозволяють говорити, що аналітики ЦБ за підсумками жовтня 2016 року зафіксували повернення трендів, що відхилилися в серпні-вересні (в основному через надпланове зростання цін на нафту), до розрахункових. Головна новина оглядів – незалежна поведінка курсової динаміки за відносно волатильної нафти: експерти ЦБ (їхні висновки можуть не збігатися з офіційною точкою зору Банку Росії) констатують: волатильність курсу повернулася до показників літа 2014 року. Одночасно з цією подією ЦБ говорить про повернення інфляційних трендів до траєкторії, що забезпечує зниження рівнів інфляції до кінця 2017 року до 4%.
За розрахунками департаменту досліджень і прогнозування ЦБ, опитані компанії закладають у бюджети медіанне значення інфляції в 2017 році – 5,5%, в 2018-му – 4,8%, в 2019-му – 4,2%, більша частина опитаних CFO компаній очікує в 2017 році інфляцію в діапазоні 5-6%.
За матеріалами:
Коммерсантъ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас