Троян очолить поліцію замість Деканоїдзе — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Троян очолить поліцію замість Деканоїдзе

Казна та Політика
1471
У зв’язку з повідомленням про те, що глава Національної поліції Хатія Деканоїдзе подала у відставку, тимчасово виконуючим обов’язки глави стане її перший заступник Вадим Троян.
На брифінгу Хатія Деканоїдзе підтвердила факт відставки, пояснивши його своїм безсиллям у боротьбі з корупцією. Деканоїдзе підкреслила, що Національна поліція вимагає гідного фінансування для ефективної роботи. Крім того, вона наполягає на необхідності реформи прокуратури і судів та припинення практики втручання політиків і чиновників у роботу Національної поліції. «Мої дорогі українці, мої рідні українці! У межах своїх повноважень я протягом року, як і обіцяла, створила фундамент для розвитку нової Національної поліції і залишалася вірною вам і вашим інтересам до останньої хвилини моєї роботи. Але, на жаль, моїх повноважень і волі не було достатньо для різких змін. Моя функція виконана, у зв’язку з чим я заявляю про свою відставку», — сказала Деканоїдзе.
При цьому сама Деканоїдзе заявила, що не бачить Трояна свої наступником, а рекомендує відкритий конкурс. «Обирати нових кандидатів — це не моя прерогатива. Але я не бачу, що Вадим Троян — це політично незаангажована людина. Тож я особисто, як Хатія Деканоїдзе, громадянка України, не бачу його новим главою», — сказала вона.
До речі, сьогодні, 15 листопада, в Києві пройдуть масштабні акції протесту, забезпечувати порядок будуть близько 5 тис. правоохоронців, — повідомив начальник столичної поліції Андрій Крищенко і уточнив, що на даний момент надійшло 10 заявок від різних організацій про проведення акцій, в яких візьмуть участь від 5 тис. до 50 тис. осіб. Акції пройдуть біля Національного банку та Верховної Ради.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас