Volkswagen визнав, що деякі автомобілі Audi обманювали екологічні тести на CO2 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volkswagen визнав, що деякі автомобілі Audi обманювали екологічні тести на CO2

Фондовий ринок
440
На початку місяця з’ясувалося, що Audi теж фальсифікувала дані про викиди шкідливих речовин двигунами її автомобілів. І тепер концерн Volkswagen, до складу якого входить Audi, підтвердив, що деякі автомобілі цього бренду були обладнані програмним забезпеченням, здатним спотворювати результати тестів на кількість викидів CO2.
Як відзначають в Volkswagen, під час проведення тестів на кількість викидів шкідливих речовин «адаптивні програми перемикання передач можуть призводити до некоректних і невідтворюваних [при звичайному режимі експлуатації] результатів». У компанії додали, що Audi надала всю доступну технічну інформацію про це ПЗ Федеральному управлінню автомобільного транспорту Німеччини, яке проводить розслідування.
Нагадаємо, фальсифікацію результатів тестів виявила Каліфорнійська рада з атмосферних ресурсів (CARB). Спеціалізоване ПЗ автоматичної коробки передач дозволяло виявляти проведення тестових випробувань на стенді. При цьому імітується повільний рух, а рулювання не провадиться. При виявленні такого тестового режиму роботи ПЗ активувало спеціальний режим роботи з меншим рівнем викидів діоксиду вуглецю і оксидів азоту, ніж при звичайній роботі. Але в тестуванні CARB використовувалося обертання рульового колеса, що призвело до відключення зазначеного режиму роботи і розкрило шахрайство Audi. ПЗ деактивувало режим зниженого обсягу викидів при повороті рульового колеса на 15 градусів в будь-який бік.
Слід зазначити, що вказане ПЗ застосовувалося в автомобілях як з дизельними, так і з бензиновими двигунами вже після скандалу з дизельними двигунами Volkswagen, що розгорівся в минулому році. Автовиробник не уточнює, які саме моделі Audi використовували дане програмне забезпечення. За даними The Wall Street Journal, воно встановлювалося на преміумні седани і спортивні автомобілі.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас