Трамп не допомагатиме Україні, - Макфол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Трамп не допомагатиме Україні, - Макфол

Світ
15940
Переможець президентських виборів в США республіканець Дональд Трамп не визнає анексований у України півострів Крим російським, – розповів в інтерв’ю колишній посол США в Росії Майкл Макфол.
«Мій прогноз – він не визнаватиме Крим російським, тому що занадто багато країн і занадто багато людей в Конгресі і Республіканській партії не підтримують таку ідею», – сказав екс-посол.
За його словами, Трамп не вважає українське питання головним, тому не буде приділяти йому особливої уваги. «Що стосується українського питання в ширшому плані, думаю, що він не буде підтримувати ідею допомоги українському уряду», – зазначив Макфол.
Він вважає, що Президент РФ Володимир Путін і Трамп співпрацюватимуть, якщо їхні інтереси співпадуть: «Все-таки у зовнішній політиці це не якесь особисте ставлення: ти мій друг, я ваш друг, давайте налагоджувати хороші, теплі стосунки. Це не працює в цьому плані. Путін не друг. Нікому. Путін захищає російський національний інтерес, і я сподіваюся, що Трамп буде так само робити для нас. Це його робота. Коли це буде збігатися з російським інтересом, буде кооперація, співпраця, коли ні – складніше», – зазначив американець.
На думку Макфола, у Москви і Вашингтона незабаром після обрання Трампа можуть виникнути розбіжності навколо угоди щодо іранської ядерної програми. «Перша зустріч буде з приводу Ірану. Трамп обіцяв, що ліквідує цей шестисторонній договір», – нагадав дипломат. Він також не виключив, що Москва може незабаром розчаруватися в новообраному американському президенті.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас