Ощадбанк переніс введення комісії за комплатежі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ощадбанк переніс введення комісії за комплатежі

Фондовий ринок
1657
Правління Ощадбанку прийняло рішення про перенесення терміну введення в дію рішення Тарифного комітету щодо впровадження комісії за прийняття комунальних платежів.
Про це повідомляє прес-служба банку.
Як зазначається, це зроблено з метою розробки з відповідними органами державної влади механізму, який дозволить залишити безкоштовною оплату комунальних послуг для найменш забезпечених верств населення (отримувачів субсидій).
“Стаття 53 Закону України “Про банки і банківську діяльність” закріплює заборону банкам встановлювати комісійну винагороду за банківські послуги на рівні нижче собівартості операції, з приводу чого Ощадбанк неодноразово надавав відповідні обґрунтовані розрахунки державним органам влади, для врахування при прийнятті відповідних рішень”, – йдеться в повідомленні.
Зазначається, що запропонований банком до встановлення в касі тариф до 3 грн. є найнижчим на банківському ринку і має на меті забезпечити беззбитковість проведення операцій.
Також, в Ощадбанку нагадують, що Україна підписала низку міжнародних угод, у тому числі Меморандум з МВФ і взяла на себе зобов’язання щодо здійснення масштабних реформ.
“Крім іншого Меморандум передбачає ринкові умови для роботи держбанків і їх докорінне реформування. Державні банки, як і інші державні компанії, можуть генерувати доходи для бюджету. Для держави, для 45 млн українців. Тому, до Ощадбанку, повинно бути таке ж ставлення, як і до решти державних компаній, які реформуються”, – пише прес-служба банку.
Також в Ощадбанку нагадали, що за два роки банк забезпечив максимально широкий доступ до каналів безкоштовної сплати комунальних платежів для всіх верств населення.
“Банк відкрив понад 400 відділень нового формату з комфортними зонами самообслуговування, удвічі збільшив кількість інформаційно-платіжних терміналів до 2000 шт, що приймають як картки, так і готівкові кошти, підключив до оновлених веб та мобільних сервісів банку “Ощад 24/7” понад 1 млн клієнтів і забезпечив переведення в термінали більше 15% всіх платежів, які раніше проходили лише через каси банку”, – йдеться в повідомленні.
Нагадаємо, “Ощадбанк” повідомив, що планує ввести комісію за оплату платежів ЖКП в своїх касах: комісія за один платіж буде встановлена в розмірі 3 грн.
Без комісій можна буде оплатити послуги ЖКГ в терміналах самообслуговування “Ощадбанку”.
Пізніше Президент Петро Порошенко направив лист голові правління ВАТ “Державний ощадний банк України” Андрію Пишному, в якому звернувся до керівництва банку невідкладно переглянути рішення про стягнення комісії за оплату комунальних послуг.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас