Біотех-стартап по боротьбі зі старінням залучив $116 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Біотех-стартап по боротьбі зі старінням залучив $116 млн

Технології&Авто
734
Стартап Unity Biotechnology пропонує «очищати» старіючі клітини від мутацій, що накопичилися в них. Завдяки цьому можна буде довше зберігати організм людини здоровим, впевнені вчені. Проект вже залучив $116 млн інвестицій.
Як розповів Business Insider засновник і президент компанії Нед Девід, чим старшою стає людина, тим більше ймовірності, що у неї розвинуться такі захворювання, як остеопороз, дегенерація жовтої плями, атеросклероз. Дослідники зробили висновок, що це може відбуватися через так звані старіючі клітини.
Протягом нашого життя клітини ростуть і діляться. Коли клітина виходить з ладу — кажуть, що в ній накопичилося занадто багато мутацій, які можуть призвести до пухлини – спрацьовує механізм, який зупиняє поділ. Такі клітини, які припинили ділитися, і називають старіючими клітинами.
Старіючі клітини захищають організм від онкології. Але якщо «очистити» ці клітини, то можна продовжити термін їх функціонування, що допоможе довше зберігати організм здоровим.
Цим і займаються в Unity Biotechnology. Стартап не ставить своєю метою зробити так, щоб люди жили набагато довше. В їхніх планах допомогти людям максимально зберігати своє здоров’я.
За матеріалами:
Business Insider
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас