В "Ощадбанку" на рахунках Януковича і Азарова лежить більше мільярда доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В "Ощадбанку" на рахунках Януковича і Азарова лежить більше мільярда доларів

Казна та Політика
2247
Голова правління «Ощадбанку» Андрій Пишний заявив, що на рахунках колишніх президента України Віктора Януковича і прем’єра Миколи Азарова у державному банку досі лежить більше мільярда доларів.
За словами Пишного, на рахунках Азарова і Януковича зберігаються “дуже значні суми”. “Понад один мільярд 150 мільйонів доларів. Я не можу коментувати деякі речі через банківську таємницю. І прошу це врахувати. Це жорстка вимога закону, а закон — передусім. Деякі речі, можливо, й хотів би розповісти, але не можу. Загальна сума вже відома. Це і чистий “кеш” на рахунках, та активи в цінних паперах”, — зазначив голова правління банку.
Служба фінансового моніторингу України виявила 42 компанії-нерезиденти, близькі до екс-президента Віктора Януковича, і заблокувала на рахунках 19 таких компаній 1,5 млрд дол. у червні 2014 року. На той час прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк неодноразово закликав правоохоронців розпочати процедуру конфіскації цих коштів на користь держави якомога швидше, однак ці кошти досі не повернуто.
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман зазначив, що затягування Верховною Радою процесу прийняття законопроекту про спецконфіскацію, необхідного для повернення в Україну вкрадених попередньою владою активів, призведе до того, що вони будуть втрачені назавжди і зникнуть.
У середині вересня Кабмін вніс на розгляд парламенту оновлений проект закону про конфіскацію коштів і розраховує на конструктивну і результативну дискусію щодо законопроекту, а також подальше його прийняття.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас