Хан: ЄС має надати Україні "безвіз" у найближчі тижні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хан: ЄС має надати Україні "безвіз" у найближчі тижні

Казна та Політика
3820
Комісар ЄС Йоханнес Хан заявляє, що в найближчі тижні Європейський Союз повинен виконати власні зобов’язання щодо введення безвізового режиму.
Про це він сказав під час телефонної розмови з президентом Петром Порошенком, передає сайт глави держави.
“Співрозмовники обговорили низку актуальних питань порядку денного Україна-ЄС, зокрема запровадження безвізового режиму для громадян України. Комісар ЄС в черговий раз підкреслив, що Україна виконала всі критерії і в найближчі тижні Європейський Союз повинен виконати власні зобов’язання”, – сказано в повідомленні.
Вказується, що Порошенко і Хан відзначили “готовність тісно співпрацювати з новою президентською адміністрацією США для допомоги Україні у протидії російській агресії”.
“Глава держави підкреслив, що рішення Європейської Комісії щодо розширення доступу “Газпрому” до газопроводу OPAL не відповідає духу Угоди про асоціацію між Україною і ЄС та Договору про Енергетичне Співтовариство”, – сказано в повідомленні.
Як відомо, під час зустрічі з главою представництва ЄС в Україні Х’юго Мінгареллі заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль заявила, що дозвіл Єврокомісії збільшити прокачування газу “Газпрому” по трубопроводу OPAL в обхід України є порушенням Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.
Єврокомісія надала російському концерну “Газпром” більш широкий доступ до газопроводу OPAL, що дозволить Росії прокачувати більше газу в Європу в обхід України.
Голосування питання про скасування візових вимог для українців не внесено до порядку денного пленарної сесії Європарламенту в листопаді.
Президент Європейської ради Дональд Туск у розмові з президентом України Петром Порошенком 28 жовтня зазначив, що перед наданням Україні безвізового режиму ЄС має завершити внутрішні процедури.
Як повідомлялося, подальшого прогресу щодо безвізового режиму для України не буде, поки не буде прийнятий новий механізм призупинення безвізових режимів.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас