Колишній трейдер Rabobank засуджений до 3 місяців в'язниці за маніпулювання Libor — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Колишній трейдер Rabobank засуджений до 3 місяців в'язниці за маніпулювання Libor

Кримінал
264
Колишній трейдер Rabobank з Австралії був засуджений до трьох місяців в’язниці за змову з метою маніпулювання ставкою Libor. Екс-глава нідерландського банку з грошового ринку і торгівлі деривативами для Північно-Східної Азії Пол Томсон був засуджений окружним судом Манхеттена в середу.
Томсон визнав себе винним в липні в змові з метою здійснення шахрайства. Суддя взяв до уваги проблеми зі здоров’ям у обвинуваченого і зменшив термін тюремного ув’язнення.
Томсон в суді вибачився за свої дії, заявивши, що хотів би ніколи не брати участь в таких шахрайських діях і всіляко припиняв б їх.
Американська та європейська влада багато років розслідує справу про маніпулювання ставками Libor і Euribor з боку банків, які приносили користь їхнім власним торговим позиціям. В рамках розслідування міжнародні банки були оштрафовані на $9 млрд, а також були висунуті звинувачення проти деяких фізичних осіб.
В їх число входять Томсон і шість інших колишніх трейдерів Rabobank, які були оштрафовані на $1 млрд в 2013 році в рамках врегулювання розслідування США і ЄС.
Томсон був заарештований в жовтні 2015 року в Австралії і відмовився від екстрадиції до США, в той час як два екс-трейдери з Об’єднаного Королівства, Ентоні Аллен і Ентоні Конті, були присутні на суді в Нью-Йорку. У березні цього року обидва були засуджені до двох років і одного року позбавлення волі відповідно.
Три інші колишні трейдери Rabobank – Поль Робсон, Такаюкі Ягамі і Лі Стюарт – визнали свою провину і досі не засуджені. Сьомий трейдер, Тетсуя Мотомура з Токіо, вважається урядом США злочинцем-втікачем.
За матеріалами:
banks.eu
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас