МВФ не вірить деклараціям українських чиновників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ не вірить деклараціям українських чиновників

Казна та Політика
3584
У Міжнародному валютному фонді вважають, що українські чиновники приховали частину свого майна і не вказали його в електронних деклараціях.
Про це глава Національного агентства із запобігання корупції Наталія Корчак повідомила в Facebook, після зустрічі зі старшим експертом фінансового сектора МВФ Емануелем Матіасом.
За словами пана Матіаса, фонд “уважно стежить за ситуацією в Україні”.
“Відповідно, вони побачили певну непослідовність у деклараціях деяких українських топ-чиновників: майно, про яке писала міжнародна преса, зараз чомусь відсутнє в електронному реєстрі”, – додала Наталія Корчак.
Представник МВФ зазначив, що система е-декларування є значним досягненням України, і мало хто вірив, що це можливо.
“Чимала кількість міжнародників до цього часу висловлює здивування, що система почала працювати. З огляду на це, і для міжнародної спільноти, і для українського суспільства, вкрай важливий сьогодні превентивний фактор, який повинен спрацювати внаслідок рішення щодо тих, хто проігнорував свій обов’язок оприлюднити інформацію про майно”, – зазначила глава Нацагентства.
Крім того, Міжнародний валютний фонд пообіцяв всебічну допомогу при перевірці майнових і фінансових активів українських декларантів за межами держави.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас