Знову Трамп. Євробонди України продовжують падати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Знову Трамп. Євробонди України продовжують падати

Фондовий ринок
4230
Єврооблігації України продовжують активно дешевшати, інвестори побоюються втрати країною підтримки США у вигляді гарантій під суверенні єврооблігації після несподіваної перемоги Дональда Трампа на президентських виборах.
За даними агентства, зниження котирувань зберігається уздовж всієї “кривої”.
У негативній динаміці лідирують суверенні єврооблігації з погашенням у вересні 2026 року: їх вартість до 12:05 кв впала на 1,2 процентних пункту (п. п.) – до 91,3% номіналу, а прибутковість зросла на 19,8 базисних пункту (б. п.) – до 9,108% річних.
Крім того, прибутковість всіх суверенних випусків з погашенням після вересня 2022 роки вже перевищила 9% річних.
Як відзначили в ранковому коментарі аналітики Sberbank Investment Research, інвестори стурбовані перспективами продовження підтримки України з боку американських партнерів на тлі зміни адміністрації США.
Аналітики Barclays нагадали, що Сполучені Штати до теперішнього часу були основним ініціатором чотирирічної програми МВФ загальним обсягом 40 млрд дол. (з урахуванням включеного в програму фінансування інших офіційних кредиторів), надали зі свого боку 3 млрд дол. кредитних гарантій і іншу підтримку (військову, правову).
“Є ризик, що США під керівництвом Трампа або відмовляться від подальшої підтримки України, або скоротять її”, – вважають експерти інвестбанку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас