ЄС порушив угоду про асоціацію з Україною, віддавши OPAL РФ - МЗС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС порушив угоду про асоціацію з Україною, віддавши OPAL РФ - МЗС

Казна та Політика
4695
Дозвіл Єврокомісії збільшити прокачування газу “Газпрому” по трубопроводу OPAL в обхід України є порушенням Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.
Про це під час зустрічі з главою представництва ЄС в Україні Х’югом Мінгареллі заявила заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль, повідомляє прес-служба МЗС.
“Прийняття таких рішень без проведення попередніх консультацій з українською стороною є порушенням ст. 274 Угоди про асоціацію між Україною і ЄС, яка передбачає взаємне врахування сторонами потенціалу і можливостей енергетичної інфраструктури одне одного”, — йдеться в повідомленні МЗС України.
Крім того, Зеркаль заявила, що Єврокомісія у процесі підготовки таких рішень має виконувати зобов’язання, взяті ЄС в рамках її участі у Договорі про створення Енергетичного Співтовариства, зокрема, дотримуватися у відносинах з Україною та іншими державами-партнерами принципу солідарності, а також уникати прийняття рішень, які б суперечили антимонопольному законодавству ЄС.
Як повідомлялося, Єврокомісія надала російському концерну “Газпром” ширший доступ до газопроводу OPAL, що дозволить Росії прокачувати більше газу в Європу в обхід України.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас