Херсонський ХБК перероблять під індустріальний проект — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Херсонський ХБК перероблять під індустріальний проект

Фондовий ринок
994
Перспектива відродження Херсонського бавовняного комбінату (ХБК) повністю відсутня, однак його можливості необхідно використовувати під інші індустріальні проекти, вважає голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв.
“Це (відродження ХБК – ред.) повна утопія, на якій грають старі номенклатурники, які брали активну участь у розграбуванні цього гіганта. Я спеціально через два тижні після призначення зняв реальний стан. Там немає навіть цехів, там будівельне сміття, яке лежить купами. Це кладовище промисловості”, – зазначив А.Гордєєв в ексклюзивному інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”.
Водночас, за його словами, комбінат – це 48 га в межах міста, своя залізнична гілка, колосальні можливості електропостачання, технічні умови, каналізація, три транспортні розв’язки, промислова зона для залучення великовузлового складання, виробничих цехів або нарізки на інші індустріальні зони.
А.Гордєєв повідомив, що територія комбінату виділена під індустріальний парк. “І в цьому питанні маю підтримку уряду, Фонду державного майна. Сьогодні є думка про те, що пора припиняти спекулювати на пам’яті. Пора вже цьому гіганту дати інше наповнення”, – підкреслив губернатор області.
Херсонський ХБК побудований у 1954 році. Комбінат був найбільшим виробником бавовняних тканин у Європі. Станом на початок 2012 року, 25%+1 акція АТ належало державі, ще 51,76% – ПАТ “Волинський шовковий комбінат” (Луцьк).
У травні 2009 року було порушено справу про банкрутство ХБК, а в травні 2013 року він був визнаний банкрутом і відкрито ліквідаційну процедуру.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас