У НБУ пояснили, як перемога Трампа позначиться на курсі гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У НБУ пояснили, як перемога Трампа позначиться на курсі гривні

Валюта
9870
Обвал фондових і валютних котирувань на світових ринках, викликаний несподіваною для багатьох перемогою Дональда Трампа на президентських виборах в США, буде мати короткостроковий і обмежений вплив на український валютний ринок.
Таку точку зору висловив заступник голови Нацбанку Олег Чурій.
“Як і у випадку з Brexit раніше в цьому році, посилення турбулентності на зовнішніх ринках буде транслюватися на українську економіку через світові сировинні ринки. При цьому, на нашу думку, найбільше на результати виборів в США відреагують ціни на нафту.
За нашими прогнозами, ціни на зернові, олію та метали, які є основним експортним товаром України, відреагують менш істотно. А значить, в разі їх тимчасового просідання це не зможе нівелювати значні надходження від експорту нового врожаю для українського валютного ринку”, – запевнив він.
Чурій вважає, що турбулентність на світових фінансових ринках не матиме значного впливу на наш валютний ринок, з огляду на відсутність поки що доступу України до ринку капіталу.
Тому чиновник не очікує найближчим часом розхитування курсу гривні”:http://finance.ua/ru/currency на міжбанку, і продовжує наполягати на базовому інфляційному прогнозі НБУ: 12% (+/- 3%) на 2016 року і 8% (+/- 2%) на 2017-й.
“На міжбанківському валютному ринку спостерігається надлишкова пропозиція іноземної валюти. Це навіть дало Національному банку можлівість активно купувати валюту для поповнення міжнародних резервів, не перешкоджаючи тенденції до зміцнення обмінного курсу. З 29 вересня було проведено 14 аукціонів з купівлі валюти, на яких НБУ придбав близько $330 млн для нарощування міжнародних резервів”, – уточнив Чурій.
І повідомив, що Нацбанк очікує зростання валютних надходжень в Україну від експорту зерна і олії. Ці надходження, за задумом чиновника, повинні забезпечити безготівковий ринок валютою до кінця року.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас