Marks & Spencer закриє десятки магазинів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Marks & Spencer закриє десятки магазинів

Фондовий ринок
1776
Британська торговельна мережа Marks & Spencer пообіцяла в найближчі п’ять років скоротити 60 своїх магазинів, що торгують одягом та товарами для дому в Великобританії.
З них 30 будуть закриті, а інші перетворять на магазини продуктів харчування мережі Simply Food. Всього в рамках зміни концепції компанії її голова Стів Роу планує відкрити 200 нових продуктових магазинів.
M&S також збирається закрити 53 свої магазини в інших країнах, у тому числі 10 у Китаї і сім у Франції. Також під скорочення потраплять магазини в Бельгії, Естонії, Угорщині, Литві, Нідерландах, Польщі, Румунії та Словаччині.
У повідомленні компанії йдеться, що протягом декількох років всі ці магазини були збиткові. Зараз M&S починає переговори приблизно з 2 тисячами своїх співробітників.
За останні півроку прибуток компанії до оподаткування знизився на 88% і склав 25 млн фунтів (31 млн доларів) проти 216 млн фунтів (268 млн доларів) за той же період минулого року.
У Великобританії у M&S близько 300 магазинів, де продається одяг, товари для дому і їжі, а також близько 600 продуктових магазинів Simply Food.
Компанія працює в багатьох країнах світу за допомогою системи франшиз. Поки скорочувати магазини, відкриті по франшизі, компанія не планує.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас