Суд зупинив виведення 450 мільйонів із "Дельта Банку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд зупинив виведення 450 мільйонів із "Дельта Банку"

Фондовий ринок
1218
Апеляційний суд Львівської області скасував рішення Залізничного районного суду Львова, через яке з АТ “Дельта Банк” могли вивести активи у на суму близько 450 млн грн.
Про це йдеться у повідомленні ФГВФО.
Як зазначається, мова йде про рішення у справі від 21 червня 2016 року.
“Відповідно до нього були визнані припиненими зобов’язання групи позичальників (власників мережі магазинів одягу, взуття та аксесуарів преміум категорії) перед “Дельта Банком”, а також було припинено застави та іпотеки, що забезпечували виконання зобов’язань за кредитними договорами”, – йдеться у повідомленні Фонду.
З метою захисту своїх прав, банк подав апеляційну скаргу на рішення Залізничного районного суду Львова.
Незаконне рішення Залізничного районного суду Львова було скасовано, а групі позичальників в їхніх вимогах щодо припинення кредитних зобов’язань та договорів застави та іпотеки – відмовлено повністю, йдеться у повідомленні.
Нагадаємо, слухання справи у першій інстанції відбувалось без участі “Дельта Банку”. Для того, щоб банк не дізнався про судовий процес та не зміг захистити свої інтереси, було сфальсифіковано поштові документи.
Як відомо, Нацбанк 2 вересня за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізосіб ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію “Дельта Банку”, який належить Миколі Лагуну.
2 березня НБУ визнав “Дельта Банк” неплатоспроможним.
Нагадаємо, 5 квітня НБУ визнав банк “Хрещатик” неплатоспроможним, а Фонд гарантування вкладів ввів тимчасову адміністрацію.
Як відомо, 24,9379% акцій банку належить Київській міській державній адміністрації.
Опосередкованими власниками банку є Андрій Іванов з часткою 37,44% і Микола Солдатенко з часткою 24,2% акцій.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас