Товарооборот з Китаєм зріс до 4,3 млрд доларів у 1 півріччі, - МЕРТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Товарооборот з Китаєм зріс до 4,3 млрд доларів у 1 півріччі, - МЕРТ

Казна та Політика
390
Товарооборот між Україною і Китаєм зріс на 0,8% до 4,3 млрд доларів у 1 півріччі цього року порівняно з 1 півріччям 2015 року.
Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі. “Торгівля з КНР є стратегічно важливим напрямком для України.
За результатами 2015 року, серед наших торгівельних партнерів КНР посіла 2-е за обсягом товарообороту місце в світі і перше місце серед країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону. Відносини між країнами продовжують активно розвиватися: за 6 місяців 2016 загальний товарооборот зріс на 0,8% в порівнянні з 2015 і склав $4,3 млрд”, – сказано в повідомленні. Разом з тим підкреслюється, що експорт зменшився на 26,7% (1,4 млрд доларів).
У повідомленні зазначено, що під час першого українського Форуму Шовкового шляху був підписаний меморандум про стратегічне співробітництво між Українським домом в Пекіні і Міжнародною торговою палатою Шовкового шляху і договір про співпрацю і розвиток електронної платформи eSilkRoad в Україні.
Заступник глави МЕРТ Наталія Микольська заявила, що міністерство готове розпочати діалог з Фондом шовкового шляху і Банком інфраструктурних інвестицій з відбору та затвердження проектів для спільної реалізації.
Нагадаємо, глава Міністерства юстиції Павло Петренко виступив з ініціативою сформувати спеціальну групу від міністерства, яка надаватиме консультації китайським інвесторам.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас