ВТБ і "Альфа-груп" домовилися про інвестиції в Turkcell — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВТБ і "Альфа-груп" домовилися про інвестиції в Turkcell

Фондовий ринок
778
ВТБ “Альфа-груп” домовилися про спільні інвестиції в турецьку телекомунікаційну групу Turkcell, йдеться в прес-релізі ВТБ.
Спільні інвестиції будуть здійснюватися в зв’язку з можливим збільшенням частки “Альфа-груп” в операторі.
Як зазначають у ВТБ, передбачувана угода може сприяти збільшенню валютних доходів компанії Turkcell і в перспективі надати додатковий позитивний вплив на її інвестиційну привабливість.
В даний час ефективна частка “Альфи” в Turkcell становить 13,2%. Alfa Telecom Turkey (входить до “Альфа-груп”) володіє 49% Cukurova Telecom Holdings (CTH), якій належить 52,91% Turkcell Holding S. A., а та володіє 51% акцій Turkcell.
Крім L1 і Cukurova, акціонером Turkcell (безпосередньо і через 47,09% Turkcell Holding) є шведсько-фінська TeliaSonera. З урахуванням часток у прямому володінні TeliaSonera належить 38% Turkcell, Cukurova – 26,98%.
У вересні глава наглядової ради “Альфа-груп” Михайло Фрідман заявив, що компанія зацікавлена в нарощенні своєї частки в Turkcell, позаяк бачить хороші можливості для синергії між Turkcell і Vimpelcom (контроль належить “Альфі”).
Для ВТБ це стане не першою інвестицією в телекомунікаційний бізнес. Банк входить до консорціуму інвесторів з банком “Росія”, “СОГАЗом” та Олексієм Мордашовим, яким належить 55% в операторі “Т2 РТК Холдинг” (бренд Tele2).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас