Готуємо гаманець: нові платіжки прийдуть до кінця тижня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Готуємо гаманець: нові платіжки прийдуть до кінця тижня

Особисті фінанси
2586
Вже цьому тижня прийдуть квитанції на оплату опалення – за новими тарифами, які зросли вдвічі. Судячи з реакції в соцмережах на перші платіжки, отримані мешканцями регіонів, тарифний удар потужний, і це при тому, що заплатимо тільки за півмісяця тепла.
Всі комунальні платіжки прийдуть киянам 9-10 листопада, а квитанції «Київенерго», в тому числі на оплату опалення, – до 12 листопада. Про це сказав перший заступник голови КП «Головний інформаційно-обчислювальний центр» (відповідає за платіжки. – Авт.) Андрій Щербина.
«Підготовка наших квитанцій йде згідно з графіком. Кияни їх отримають 9-10 листопада», – каже нам Щербина. А платіжки від «Київенерго», за словами радника заступника голови КМДА Юлії Грамотної, прийдуть трохи пізніше – до кінця цього тижня.
Втім, київська влада заспокоює, що цифри будуть меншими. «У нас більшість будинків вже мають лічильники, при використанні яких економія зазвичай становить 20-30%, в залежності від особливостей будинку і зовнішньої температури повітря.
 Якщо будинкового лічильника немає, то вартість опалення можна розрахувати так: опалювальну площу своєї квартири (тобто мінус площа балконів. – Авт.) множимо на тариф за тепло для Києва (з 1 липня це 32,97 грн. – Авт.). Але це повна вартість, якби опалення працювало повний місяць. Тому потрібно дізнатися, з якого числа вам включили опалення, і зробити відповідно розрахунок», – каже нам радник заступника голови КМДА Юлія Грамотна.
На жаль, в нинішніх реаліях, навіть якщо у вас в будинку встановлений лічильник, не факт, що вийде заощадити. У «Київенерго» заявляють про масові крадіжки лічильників. «У 2016 році вже пошкоджений 241 лічильник тепла. Останнім часом крадіжки відбуваються в багатоповерхівках Святошинського району, переважно там, де вхід в підвал розташований зовні, а не в під’їзді.
Тим часом Андрій Щербина каже, що до кінця року столичним жителям можуть повернути можливість оплачувати за звичною єдиною квитанцією. «Зараз ми ведемо переговори з «Київенерго» про те, щоб повернути всі платежі в єдину квитанцію для прискорення процесу і зручності киян. Сподіваюся, що до кінця року така домовленість буде досягнута», – каже нам Щербина.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас