Мінфін має намір забезпечити передачу баз даних ДФС з метою зменшення корупційних ризиків щодо їх адміністрування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін має намір забезпечити передачу баз даних ДФС з метою зменшення корупційних ризиків щодо їх адміністрування

321
Мінфін має намір забезпечити передачу баз даних Фіскальної служби з метою зменшення корупційних ризиків щодо їх адміністрування.
Міністерство фінансів має намір забезпечити передачу баз даних Державної фіскальної служби в Мінфін з метою зменшення корупційних ризиків, пов’язаних з адмініструванням інформаційних систем обліку платників податків і податкових надходжень.
Про це йдеться в розпорядженні уряду №803 від 5 жовтня, що затверджує заходи щодо запобігання корупції в міністерствах та інших центральних органах виконавчої влади.
Згідно із затвердженим планом антикорупційних заходів, Мінфін має намір забезпечити ведення відкритого доступу до реєстрів проектів соціального та економічного розвитку України, що реалізуються із залученням коштів міжнародних фінансових організацій.
Також Мінфін має намір ліквідувати податкову міліцію і створити Службу фінансових розслідувань в системі органів Мінфіну.
Крім того, міністерство має намір забезпечити прозорість діяльності Фіскальної служби шляхом визначення переліку основної агрегованої інформації про платників податків та її оприлюднення на офіційному веб-сайті служби.
Крім того, міністерствам та іншим центральним органам виконавчої влади доручено забезпечити участь громадськості в процесі аналізу, планування і здійснення антикорупційний заходів, оприлюднення на офіційних сайтах планів здійснення відповідних заходів та звітів про їх виконання, а також звітувати на засіданнях уряду кожні 3 місяці, починаючи з 9 грудня 2016 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас