Підвищення мінімальних зарплат ще більше зажене бізнес у тінь - Бойко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підвищення мінімальних зарплат ще більше зажене бізнес у тінь - Бойко

Казна та Політика
1861
Збільшення мінімальних зарплат, запропоноване Кабміном, ще більше зажене підприємців у тінь.
Про це заявив лідер “Опозиційного блоку” Юрій Бойко.
Він вважає, що анонсоване урядом підвищення мінімальних заробітних плат пройде за рахунок додаткового навантаження на підприємців.
“Саме за рахунок бізнесу уряд планує збільшити мінімальні зарплати, однак і малий, і середній бізнес і так перебувають у вкрай складному становищі. І коли доведеться виплатити більш високу зарплату, вони зрозуміють, що краще її роздати людям в конвертах, ніж платити великі податки. Тому ми категорично проти такого підходу”, – заявив Юрій Бойко.
Він висловив впевненість, що запропонований Кабміном шлях до збільшення мінімальних зарплат ще більше заганяє підприємців у тінь.
“У цій ситуації ми пропонуємо разом із підвищенням мінімальної зарплати одночасно знизити податки для малого і середнього бізнесу. Тоді підприємці зможуть потягнути збільшення мінімальних зарплат”, – сказав нардеп.
Бойко при цьому нагадав, що фракція “Опозиційного блоку” запропонувала альтернативний варіант бюджету, в якому пропонується додатково направити 80 мільярдів гривень на соціальний блок.
“Коли готувався проект бюджету, ми показали, звідки взяти додаткові ресурси для збільшення і мінімальних заробітних плат, і, що дуже важливо, мінімальних пенсій. Тому що в урядовому проекті бюджету передбачено підвищення пенсійних виплат на 10% у два етапи. Цього явно недостатньо. Це просто викидає пенсіонерів за межу бідності. І ми чітко показали, що з урахуванням реальної інфляції, у разі зниження витрат на силовий блок, на суди, на адміністрацію президента, можна знайти близько 80 мільярдів гривень на підвищення зарплат і пенсій”, – зазначив Юрій Бойко.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас