Економіст назвав причину шокуючих декларацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економіст назвав причину шокуючих декларацій

Особисті фінанси
1965
“Влада володіє більшою інформацією, знає, в якому непевному стані перебуває банківська система. У період кризи завжди намагаються тримати гроші там, де вони точно зберігатимуться – сейфах, банках (скляних. – ред.”, – говорить економіст Тарас Загородній.
Гроші бояться інвестувати, вважає Загородній.
“Найгірше, що кошти не вкладають в економіку, будівництво заводів, відкриття нових бізнесів, які можуть створити реальні робочі місця. Сама еліта не впевнена в тому, що буде в країні у найближчий рік, два, три. Не впевнена, що її інвестиції можна захистити. До речі, голова Нацбанку тримає готівки на 1,8 мільйона і не в гривні. Вона і її заступники не вірять у гривню, і що не буде девальвації”, – пояснив він
Мільярди готівки можна було вкласти в конкретні галузі, міркує економіст.
“Якщо будуть інвестиції у максимальну кількість робочих місць і реальних послуг – це дасть ефект. Якщо кошти підуть у виробництво горілки або тютюну, буде зворотній наслідок. Держава не визначає пріоритети, що розвивати. Маємо неоліберальні розмови, які вже довели країни Східної Європи до втечі працездатного населення. Японці після Другої світової війни визначили пріоритетом машинобудування і це витягнуло економіку країни на найвищі щаблі. Одне робоче місце у машинобудуванні дає вісім в інших галузях. Тому не треба “махати шашками”, а дивитися на історію успішних країн”, – резюмує Загородній.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас