Україна розпочала видобуток сланцевого газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна розпочала видобуток сланцевого газу

Енергетика
4045
Компанія “Укргазвидобування”, дочірнє підприємство “Нафтогазу України”, в жовтні 2016 року почала видобуток сланцевого газу методом фрекінгу (гідророзриву пласта). Про це в інтерв’ю Bloomberg розповів голова правління “Нафтогазу” Андрій Коболєв.
За словами Коболєва, буріння першої свердловини проводилося разом з європейськими партнерами. Що це за компанії і де свердловина була пробурена, він не уточнив.
Глава “Нафтогазу” пояснив, що видобуток сланцевого газу допоможе Україні зменшити залежність від російського палива і збільшити власний газовидобуток з 20 до 27 млрд кубометрів на рік, щоб стати самодостатньою.
Коболєв також додав, що “Нафтогаз” готовий обговорювати умови і терміни додаткової угоди про постачання палива з “Газпромом”, однак має достатні запаси газу, щоб без перешкод пройти наступний опалювальний сезон.
Нагадаємо, згідно з даними Міненерго США, запаси сланцевого газу в Україні становлять 128 трлн кубометрів; за цим показником країна займає четверте місце в Європі. Загальний видобуток газу на Україні в 2015 році, за оцінкою британської компанії BP, виявився мінімальним більш ніж за 10 років – 17,4 млрд кубометрів.
У 2014 – 2015 роках американська Chevron і британсько-голландська Royal Dutch Shell вийшли з проектів з розвідки сланцевого газу в Україні через геополітичні ризики.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас