НБУ спростував заяву бізнесмена Поліщука про продаж банку "Михайлівський" Кауфману — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ спростував заяву бізнесмена Поліщука про продаж банку "Михайлівський" Кауфману

Фондовий ринок
493
Національний банк спростовує заяву бізнесмена Віктора Поліщука про продаж банку “Михайлівський” бізнесменові Борису Кауфману.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацбанку.
31 жовтня в програмі “Гроші” телеканалу “1+1” власник банку “Михайлівський” Віктор Поліщук заявив, що продав банк “Михайлівський” до визнання його неплатоспроможним і Національний банк схвалив цю угоду.
“Ця інформація не відповідає дійсності і є маніпуляцією з боку пана Поліщука, спробою уникнути кримінальної відповідальності за доведення банку до категорії неплатоспроможних”, – заявляють в НБУ.
Регулятор відзначає, що власник банку повинен завчасно повідомити Національний банк про намір продати належне йому істотну участь.
НБУ заявляє, що отримав повідомлення від Поліщука 23 травня, про що свідчить відмітка канцелярії.
“При цьому саме таке повідомлення датоване 6 травня, тому у НБУ є підстави вважати, що воно було датовано заднім числом, інакше важко пояснити, чому воно надійшло в НБУ лише через два тижні після підписання”, – підкреслює Нацбанк.
23 травня Національний банк відніс банк до категорії неплатоспроможних.
Раніше Поліщук заявив, що напередодні введення в банк “Михайлівський” тимчасової адміністрації він його продав власникові Платинум Банку Борису Кауфману.
В Платинум Банку цю інформацію спростували.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас